De viktigste prosjektene

Her finner du de viktigste prosjektene jeg har vært involvert i oppgjennom årene. Der presentert kronologisk under her, med de nyeste først. I 2022 ga jeg ut min første bok på eget forlag; Lite forlag. Det var «Odd Børretzen: Med andre ord, naturligvis (Radiokåserier 1960-2009)». og i juni 2023 kom Niels Chr. Geelmuydens «Kvinner som vinner (36 portretter av kraftfulle kvinner)»

2021 – Jan Eggum – «Sanger fra Vest – samlede tekster»

Bård Ose & Lars Ulseth
Jan Eggum – «Sanger fra Vest»  bok
Utgitt juni 2021
Forlag: Bodoni

I denne boken er det 350 tekster av Jan Eggum. Hans samlede verker så langt, presentert kronologisk. Alle sangene han selv har gitt ut på plate, og alle de han har bidratt med i andre sammenhenger. I tillegg er det inkludert artikler som forteller historiene bak hver plate.

2020 – Bok: Ole Paus – «Pauspoeten»

Leif Gjerstad & Lars Ulseth
Ole Paus – «Pauspoeten – sangtekster gjennom 50 år»
Utgitt: februar 2020
Falck Forlag

En komplett samling av alle tekster fra Ole Paus!
I et halvt århundre har han forsynt Norge med satiriske skråblikk, skarpe observasjoner og poetiske stem­ningsbilder i tekster som har forarget og forundret – men framfor alt gledet og fascinert flere generasjoner nordmenn.

2017 – RadioSignal – Musikksjef, produsent og prosjektleder

RadioSignal ble startet 1. desember 2017 av Lars Ulseth og Ronnie MAG Larsen.samtidig som DAB erstatter FM i store deler av landet og som representerer et paradigmeskifte for radiolyttere i Norge.

RadioSignal har som mål å skape oppbyggende og verdifull radio. Vi tror at det går an å drive en radio uten å selge sjelen, men heller bygge opp hjertet. Vi skal tilfredsstille lytteres behov for kulturstoff innen musikk, litteratur og film. Dette er områder som gradvis forsvinner i jakten på det kommersielle.

Samtidig som du får nyte all verdens musikk.

Målgruppen for denne nye nettradioen er de mellom 30-65 år som vil oppdage ny kultur og ikke bare høre på det de kjenner. Vi skal bli best på å gi folk det de ikke visste de ville ha. Man skal kunne oppdage!

RadioSignal eies og drives av Ronnie MAG Larsen og Lars Ulseth

Gjør en forskjell, hver dag!

2013-2016 – Ordentlig Radio – musikksjef, produsent og prosjektleder, deleier og styremedlem

OR_logo

Jeg engasjerte meg i denne radiostasjonen etter å ha blitt kjent med at tidligere P4-programleder Tor Andersen hadde startet den  noen år tidligere. Etter å  ah tilbudt meg å hjelpe til om det var nødvendig, ble jeg mer og mer involvert, og ble etterhvert musikksjef, produsent og prosjektleder (2012 – 1016) og deleier og styremedlem  (2013 -2016)

Oppgavene for radioen var mangesidig bl.a.  loggføring og vurdering av all musikk til radioen, for A-liste, B-liste og andre  kategorier for rotasjon,  dialog med plateselskaper, promotionbyråer og artister, booking av artister til programseriene «Musikkpraten»,  Artistbrønsj» og «Artistfrokost», tilrettelegging og publisering av «Musikkpraten» på Spotify og Tidal

Jeg var også prosjektleder på TV-innspillingene av 5 «Låtskriver´n»-programmer som vi spilte inn på Rockheim i Trondheim for NRK. Låtskriverne som ble intervjuet i de timelangeprogrammene var Ingrid Bjørnhov, Jan Eggum, Ole Paus, Odd Nordstoga, Eldar Vågan og Morten Abel. Programmene er blitt sendt en rekke ganger i reprise.

Vi produserte også «Låtskriver´n» for radio for NRK, denne gang innspilt i Gassbygningen på Bærums Verk. Der ble følgende ble portrettert: Bare Egil Band, Frode Johansen, Unni Wilhelmsen, Thom Hell, Daniel Kvammen, Hanne Sørvaag , Anita Skorgan, Tom Roger Aadland, Pål Angelskår og Tove Bøygard.

2014 – BOK: Odd Børretzen – Da sier vi alt dette!

Bokforside

Samlet sanglyrikk & utvalgte tekster – 1967 – 2012
Bokutgivelse: 22.9.2014

Redaktør

Forlag: Aschehoug

Dagbladet, 25.9.2014:

All right mot alle Odds
– Kjøpte hybel på Ole Vigs gate/Gammel dame så glad å snakke, prate…

MAESTRO: Odd Børretzen (1926 – 2012) hadde en kiste full av sangskatter som nå endelig er samlet mellom to solide permer.

Noen ganger er det all right at folk bruker tid på viktige saker og ting, og det har Lars Ulseth gjort ved å være en samler av rang.

Ulseth er redaktør for utgivelsen «Da sier vi alt dette! Samlet lyrikk & utvalgte tekster fra 1967 til 2012», signert Odd Børretzen.

Tom Stalsberg

http://tablet.dagbladet.no/2014/09/25/kultur/meninger/kommentar/odd_borretzen/lars_ulseth/35443429/

 

2013 – A&R og mediehåndtering Einar Flaa Academy – Mother Earth

2. single fra Einar Flaa Academy i 2013.»Mother Earth» – release 1.september

På «Mother Earth» har Einar endelig fått muligheten til å jobbe med en av sine store helter, Terje Johannesen (Børretsen/Myhre, Budding Rose mm.). Terje har arrangert, spilt de fleste instrumenter og produsert sangen. Bjarne Stensli (Sivert Høyem, Harrys gym, 120 days) står for mixen. Som en ekstra stemningsskaper bidrar representanter fra Operakoret i Oslo.
Sangen er mastret av Einars Nashville-venn John Baldwin (Neil Young, Rolling Stones, White Stripes m.fl.).

EF_mother_earth_©_edited-1

Management, A&R, mediehåndtering

Plateselskap: BigBox Music

2013 – A&R og mediehåndtering Einar Flaa Academy – Dance

Dance digitalt cover 1400x1400

A&R og mediehåndtering

Einar Flaa Academy har nylig utgitt singlen «Dance», en duett med Lise Karlsnes.

”Dance” er innspilt i Norge, mixet og mastret i USA. Ved siden av Lise Karlsnes bidrar Ensemble Allegria, Joachim Trana Amundsen, Hans-Kristian Daviknes, Jonas Grue, Ole M. Marksten og amerikanske Kenny Malone (som har spilt med Alison Krauss, Emmylou Harris, Lyle Lowett, J.J. Cale og en rekke andre amerikanske toppartister). Einar Flaa selv synger og spiller akustisk gitar.

”Dance” er første smakebit på det som vil komme fra Einar Flaa Academy utover året. Album er under innspilling.

Plateselskap: BigBox Music

2012 – Prosjektleder/A&R/Mediehåndtering Børretzen/Myhre – Noen ganger er det over (CD+DVD)(2012)

Børretzen_Myhre_samlebilde_hvit

Prosjektleder/A&R/Mediehåndtering

 

 

Finnes i i 2 versjoner:

1 konsert-CD; Live fra avskjedskonserten på Sentrum Scene, Oslo 12.12.2008

1 CD med diverse godbiter, kjente og ukjente innspillinger, mange tidligere ikke utgitt, bl.a. «Noen ganger er det all right«-versjonen fra Spellemann-utdelingen i 1996

1 DVD med samtaler mellom Trond-ViggoTorgersen og Børretzen/Myhre under innspillingen av deres siste plate, videoklipp fra innspillingen og en spontan konsert på Veierland.

2012 – Prosjektleder/A&R/Rettighetsklarering Onkel Tuka m/venner «Woodys verden»

NA24_OnkelTuka_Woodys_front

Prosjektleder/A&R/Rettighetsklarering
En hyllest til Woody Guthrie

m/Henning Kvitnes, Paal Flaata, Martin Hagfors, Kåre Virud, Line Horntvedt & Bjørn Holm, Ronald Prang og Hege Brynhildsen

1. JEG HAKKE NOE HJEM («I Ain´t Got No Home In This World Anymore»)
2. JEG BLE FØDT («I Was Born») m/Line Horntvedt & Bjørn Holm
3. FRED FRED FRED («Peace Call») m/Henning Kvitnes
4. DET HER ER DITT LAND («This Land Is Your Land»)
5. IKKE DREP MIN KONE OG MIN SØNN (Don´t Kill My Baby And My Son») m/Paal Flaata
6. FREDRIKSHALD BLUES ((«New York Town»)
7. LANG TUR NED («Hard Travellin´»)
8. SANG TIL WOODY («Song To Woody») m/Kåre Virud
9. STENHOGGER-JOHN («Jackhammer John»)
10. EN TONE LANGT NEDI EN VEI («Way Over Yondern In The Minor Key») m/Ronald Prang
11. HVEM SKAL SKO MINE FØTTER («Who´s Gonna Shoe Your Pretty Little Feet») m/Hege Brynildsen
12. ØSTFOLDJENTE («Danville Girl»)
13. HA DET, KJEKT Å HA KJENT DEG (So Ling, It´s Been Good To Know You») m/Martin Hagfors

Innspilt Studio Intim, Oslo høsten 2012
PRODUSENT & TEKNIKER: GEIR SUNDSTØL

ONKEL TUKA er:
Lars Ivar Borg, Kjell Pop, Åsmund Solli, Rino Silden,
Omar, Håkon Ohlgren og Snorre Rønneberg Kopperud

 

2012 – Mediehåndtering Øystein Sunde – Sundes 5 første

Sundes 5 første

Mediehåndtering i forbindelse med digital lansering av Sundes katalog og katalogutgivelse på CD. Lansering skjedde i forbindelse med åpning av Øystein Sunde-utstilling på Popsenteret i Oslo
I denne samleboksen er Øystein Sundes 5 første utgivelser digitalisert og mastret på nytt og endelig tilgjengelig på CD.

1001 fnatt (1970)
Det året det var så bratt (1971)
Ikke bare tyll (1974)
Klå (1974)
På sangens vinger (1976)

2012 – Prosjektleder Diverse artister – Norge, mitt Norge?

Norge1

Prosjektleder

«Norge, mitt Norge …?» – Åtte artister, anført av Valkyrien Allstars, Moddi og Solveig Slettahjell, har spavendt tekster og toner i den nasjonale sangskatten på ny CD som kommer ut 17.mai. Utgangspunktet er: Hva er ideen om Norge anno 2012? Midt i den forestående nasjonale mai måned, rett og slett på selveste 17.mai, slipper Kirkelig Kulturverksted en ny CD/LP med nye versjoner av gamle nasjonale sanger. Det er ikke bare melodiene som har fått gjennomgå og blitt re-arrangert av Valkyrien Allstars, men også tekstene på ”Ja vi elsker”, ”Å eg veit meg eit land”, ”Norge, mitt Norge” og flere er til dels skånselsløst forandret, med utgangspunkt i at vi forstår noe annet med en nasjonalstat i 2012 enn vi gjorde på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, da de fleste av disse sangene ble skrevet. Eller gjør vi det?

Foruten Valkyrien Allstars som også er gjennomgangsorkester på hele produksjonen, deltar følgende artister: Moddi, Viggo Sandvik, Solveig Slettahjell, Aissa Tobi, Sudan Dudan, Trond Granlund og Oslo Fagottkor.

Innspilt i den gamle stortingssalen på Bygdøy, i det rommet hvor ideen om Norge ble utmeislet i lovform i tiden 1814 til 1854.

Plateselskap: Kirkelig kulturverksted

Hilde Heltberg – Elske det umulige (2012)

Hilde H. - Elske det umulige cover

Initiativtaker, prosjektleder, A&R

«Elske det umulige» – en samling med de beste sangene (1992 – 2011)»
For første gang samlet på en CD, Hilde Heltbergs klassiske duetter med Marius Müller, Ulf Lundell, Jonas Fjeld, Henning Kvitnes, Kari Iveland og Paal Flaata m.fl., i tillegg til høydepunktene fra hennes egne utgivelser.

Blant de 22 sangene er også 5 innspillinger som tidligere ikke er utgitt, bl.a konsertopptak fra den aller siste konserten Hilde gjorde og et opptak av henne, Åge Aleksandersen og Cato Sanden på TV-programmet ”Menuett i mai” fra 1992.

Plateselskap: Norskamerikaner

 

Hjertestups – CD til inntekst for Tyrilistiftelsen (2011)

Hjertestups cover

Prosjektleder/A&R/Mediehåndtering

Kun nyinnspilte låter spesielt på dette prosjektet. Alle inntekter fra salget går uavkortet til Tyrilistiftelsen

Artistene som medvirket på «Hjertestups»:

1.  Harrys Gym m/I Was A King & venner “Slip Away”
2.  Moddi “Togsang”
3.  Thom Hell “Counting The Days”
4.  Lyden “Ålreit”
5.  Dumdum Boys “Hjertestups”
6.  Kaizers Orchestra “Smil far”
7.  BigBang “New Glow”
8.  Leif & The Future “A Friend”
9.  Sivert Høyem “How Do You Think It Feels”
10. Casa Murilo “Drunken Promises”
11. Kreg Viesselman “If You Think You Knew Me Once”
12. Roy Lønhøiden “Hit hvor toga går”
13. Elvira & Emil Nikolaisen “ “I Cant Make It Alone”

Innspilt og produsert av Bjarne Stensli i Tyrilis lokaler på Kampen i Oslo
Mikset av Bjarne Stensli I Harrys Gym Recording Studio i Oslo, mua. av låt 5 og 6.

Diverse Artister – «En hildringstime» – En hyllest til Erik Bye (2005)

javascript-showCover(30304)Prosjektleder/A&R/Mediehåndtering

«En hildringstime» – konsert på oppdrag for NRK P1 med påfølgende plateutgivelse.

Sanger av Erik Bye, tolket av Anne Grete Preus, D’Sound, Lars Lillo-Steenberg, Hellbillies, Åge Aleksandersen, Henning Kvitnes, Henning Sommerro/Annbjørg Lien/Hans Fredrik Jacobsen, Jan Eggum, Trond Granlund, Lillebjørn Nilsen, Halvdan Sivertsen, Hilde Heltberg, Børretzen & Myhre og Rita Eriksen.

Bandet besto av Knut Reiersrud, Audun Erlien og Anders Engen, som sammen også arrangerte og produserte.

 

Plateselskap: Kirkelig Kulturverksted

Diverse Artister – «Stolpesko» (2002)

javascript-showCover(32996)Prosjektleder/A&R/Mediehåndtering

Utgitt til støtte for Frelsesarmeen, oppfølger til «Perleporten».

Tekster av bl.a. Lars Saabye Christensen, Karin Fossum, Jo Nesbø, Herborg Wassmo, Erlend Loe, Kjartan Fløgstad …

Tonesettere og/eller artister som bl.a. Kristin Asbjørnsen, Paal Flaata, Can Can, Børretzen & Myhre, Odd Nordstoga, Jo Nesbø, Jonas Fjeld …

Plateselskap: Warner Music

Diverse artister – «Perleporten» (2000)

Perleporten album frontProsjektleder/A&R/Mediehåndtering

Utgitt til støtte for Frelsesarmeen.

Tolkninger av sanger i Frelsesarmeens sangbok av bl.a. Bel Canto, Bjørn Eidsvåg, Vidar Busk, Hellbillies, Bertine Zetlitz, Morten Harket, Sondre Bratland, DeLillos/Jaga Jazzist, Magnus Grønneberg, D.D.E.

Plateselskap: EMI Music

Diverse Artister – «Broom-Broom» (1999)

Broom-broom album frontProsjektleder/A&R

Oppfølger til «Kvirre virre vitt» og innspilt i forbindelse med 75-årsjubileet for «Lørdagsbarnetimen» i NRK.

Barnesanger i nye innspillinger med bl.a Jo Nesbø, Trond Viggo Torgersen, Gustav Lorentzen, Prepple Houmb, Hellbillies, Velvet Belly, Karoline Krüger …

Plateselskap: Sony Music

Diverse Artister – «Gamle Morder Jord» (1995)

Greenpeace album frontProsjektleder/A&R

CD i forbindelse med Greenpeace’ 25 års-jubileum

Med bl.a KUL (Kyrre S. Fritzner/Ulf Risnes/Lars Lillo-Stenberg), Dumdum Boys, Folk & Rovere, Motorpsycho, Postgirobygget, Poor Rich Ones, Monster Blomster, Unni Wilhelmsen, Henning Sommerro og Lynni Treekrem.

Plateselskapet: Sony Music

© 2024 Lars ULSETH

Tema av Anders NorénOpp ↑