Velkommen til Lite forlag.

Forlaget ble etablert høsten 2022  for utgivelsen av boka «Odd Børretzen – Med andre ord, naturligvis (Radiokåserier 1960-2009)»

 

1.6.2024:

På sensommeren kommer boka «Herr Cule» med tegneserier av Odd Børretzen fra 1959 og 1960!

Inntil da – God sommer!

https://www.oslocomicsexpo.no/2024/markedsplass/lite-forlag-lars-ulseth/

 

8.12.2023

Helsides annonse i Bokmagasinet i Klassekampen:

15.11.2023:
Helsides annonse i Bokmagasinet i Klassekampen lørdag 18.november:

31.10.2023:

Helsides annonse i Klassekampens Bokmagasin lørdag 4.november:

2.10.2023:

NY BOK KOMMER 3. NOVEMBER!

MORTEN LORENTZEN
«MANN SOM ROPER I SKOGEN» (Kåserier i utvalg)
Illustrasjoner av Knut Nærum

Kjøp boka hos din bokhandler, eller få boka tilsendt fraktfritt:
Vipps kr. 348,- til 91551363

Boka inneholder kåserier Morten Lorentzen har holdt i NRK P1, P2 og P1+. Lorentzen kommenterer alt fra overflodssamfunnet, politikk-kommentatorer, vennskap, idrett på TV, «brukerundersøkelsene» fra alle hold, folkemeningene, offervilje, snillisme, nyord, føle-TV og vindkraft til flyktninger, fotball, fremtidsyrker og frigjøring.

Knut Nærum har illustert, både forsida og inne i boka

Are Kalvø skriver på bokas bakside:

Av og til lurer eg på om Morten Lorentzen burde skifte namn til Eigentlig Morten Lorentzen. Veldig mange morsomme ting du har sett og høyrt, er nemlig Eigentlig Morten Lorentzen. Det er berre ikke så mange som veit det, sidan det ikkje er Morten som står på scena eller sitt i studio. Men han har skrive det. Og til bergensar å vere, er han ganske lite skrytere.

Men av og til er Egentlig Morten Lorentzen berre Morten Lorentzen og skriv ting som han også framfører sjølv, først og fremst som kåsør i fleire av Norges minst populære radiokanalar. Det er gjerne dei kanalane som held seg med kåsører. Til glede for altfor få dyrkar han her kunsten å vere presist morsom om nesten alt i tekstar som er så korte at du rekk å lese dei medan egget kokar. Og så er det godt tenkt. Men det oppdagar du ofte ikke før etterpå.

Fleire bør lese både Morten Lorentzen og Egentlig Morten Lorentzen. Eg ville begynt med Morten.

Morten Lorentzen (f. 1954) fra Bergen er kanskje mest kjent som tekstforfatter i NRKs radiosuksess «Hallo i uken», det ukentlige humorprogrammet på NRK P2 sammen med bl.a. Espen Beranek Holm og Are Kalvø. De kommenterte ukas nyhetsbilde, norsk politikk og mediebransje i årene 1989 til 2013. Lorentzen skrev tekster til TV-programmene «Senfredag» (NRK, 1986) og «Riksdan» (TV2, 1994-1996). I tillegg er han kjent for sine radiokåserier i NRK, samt tekster for teater, musikk og scene, bl.a. for Jan Eggum og Helge Jordal.

4.7.2023

Terningkast 6 i Tønsberg Blad, som bl.a. skriver: Naturligvis burde boka få sin selvfølgelige plass på pensumlistene i norsk journalistutdanning. Men for alle som setter pris på språkkunst og samtidshistorie, er dette den rette sommerlektyren.

 

 

9.6.2023:
Endelig i lager og i salg:
NIELS CHR. GEELMUYDENs nye bok
«Kvinner som vinner» (36 portretter av kraftfulle kvinner»

     

Boka koster kr. 398,- og er på 400 sider.
Hardcover: ISBN 978-82-693231-0-8

E-bøker koster kr. 298,-

EPub: ISBN 978-82-693231-1-5
PDF: ISBN 978-82-693231-2-2 (PDF)

Her er utdrag fra fire av intervjuene:

 

       

Vi markerer utgivelsen med en helsides annonse i Bokmagasinet i Klassekampen lørdag 10.juni:

EN PORTRETTETS MESTER!
Geelmuyden ser forbi det åpenbare i sine portretter. Hans fantastiske evne til å avdekke det underliggende i hvert menneske han beskriver, gjør at man også lærer mye om seg selv av å bli portrettert.

Kristin Skogen Lund

Geelmuyden er respektløs, spiss og fordomsfull, og jeg elsker det når det rammer noen andre enn meg selv. Da det traff meg, var det ikke så moro.
Hadia Tajik

Jeg fikk mitt pass påskrevet – men det fikk han også.
Inga Marte Torkildsen

Det å bli portrettert av Geelmuyden er både skummelt og stas. Stas fordi han ikke gidder å prioritere hvem som helst. Skummelt fordi han virkelig forbereder seg.
Trine Skei Grande

Du har tatt meg på kornet og nå kan jeg ha det så godt.
Eva Joly

Niels Christian Geelmuyden nye bok «Kvinner som vinner» kan du fryde deg over hans 36 beste kvinneportretter i årenes løp. Vi blir kjent med personene på en helt ny måte, ofte nær de ulike intervjuobjektenes komfortsone. Ikke minst gjøres vi kjent med hva kvinnene drives av og hvordan de på ulike måter har klart å vinne frem til sine ulike posisjoner. Geelmuyden legger som alltid vekt på hva det vil si å være den enkelte person, og hvordan man blir slik. Et gjennomgående tema er forskjellen på kvinnelighet og mannlighet. Resultatet er underholdende, lærerikt, overraskende og tankevekkende.

Distr.: Sentraldistribusjon
ISBN: 978-82-693231-0-8

Hardcover, 400 sider
Pris: 398,-

Intervju med Niles Christian i aviusa Øyene Avisa Øyene 8.mars 2023:

 

 

15.3.2023

Se video fra fra lansering av boka «Odd Børretzen – Med andre ord, naturligvis (Radiokåserier 1960-2009)» på Theatercafeen i Oslo 28. september 2022. Første videosnutt er fra samtale mellom Ronnie MAG Larsen og Lars Martin Myhre, Børretzens mangeårige musikalske samarbeidspartner.

5.12.2022

Fin sak om boka i LeffesLab. Takk Leif Gjerstad!

Kåseri med lang holdbarhet

29.10.2022

Bokhandleren på Tofte:

Denne boken inneholder alle kåseriene Odd Børretzen leste inn i løpet av en mannsalder. Prisen er 398 og Bokhandleren på Tofte sender den til deg portofritt over hele landet. Alt vi trenger er adressen din og et tlf nr eller mailadresse. Vi sender ut endel som du ser og det er såååå stas.
I kveld får du møte Lars Ulseth på Tofte, det er han som har gitt ut denne 1,3 kg tunge julegaven. Og så får vi høre stemmen til Odd også.
Samt et foredrag om Golden Power, den legendariske drikken. Og så kommer Marcus Paus og co for å gi oss et musikalsk innblikk i Bjørneboe og Bjerke.
Velkommen til Tofte. Destinasjonen du reiser til og ikke fra.

 

26.10.2022

Arild Rønsen i PULS skriver:

«Jeg mener, Odd Børretzen – wow!

I dag oversvømmes vi av podkaster, som egentlig ikke er noe annet enn et radioprogram. Alle – absolutt alle – som lager dem, burde få i hjemmelekse å lese denne boka, helst fra perm til perm. For Odd Børretzen lagde radio på alvor!

«Finnes det en formel for å skape latter?» spurte Odd Børretzen søndag 18. februar 1968. Dette er ei over 400 sider lang bok som kan, og helst bør, leses stykkevis og delt. Har du en i familien som er flink til å lese høyt? Forbered deg i så fall på at han eller hun må ta seg noen pauser underveis. Det er ikke lett å lese høyt samtidig som man gapskratter.

Jeg har ikke kommet lenger enn til slutten av 60-tallet, men skjønner at jeg sitter med en juvel av ei bok i fanget. Jeg veit ikke om det fins en Bragepris under kategorien «Å samle Odd Børretzens radiokåserier i bokform». Hvis den ikke fins, bør den opprettes snarest.»

Les hele anmeldelsen her:

https://puls.no/19155.html?fbclid=IwAR0E2HlwuD9uz-qxdOiD-ukZZexPXYUvR7yT-AoyEm1Ptvj6FTqj9eckTN8

28.9.2022

Fra presselanderingen på  Theatercafeeen i Oslo 28.9:
Lars Martin Myhre postet på Facebook:

«Min gode venn Lars Ulseth har gjort en fantastisk jobb med å samle kåseriene til en annen god venn Odd Børretzen . Lars er også mannen bak boka med alle sangtekstene til Odd. Jeg tror vi snakker årets julegave»

28.9.2022

Erik Valebrokk postet på Facebook:

I dag var jeg på en usedvanlig trivelig pressekonferanse. Lars Ulseth (nummer to fra venstre) har samlet og transkribert alle kåseriene legenden Odd Børretzen holdt for NRK radio og gitt dem ut i boken Med andre ord, naturligvis – radiokåserier 1960 – 2009. Til stede var også NRKs Sverre Tom Radøy, Børretzens gamle makker Lars Martin Myhre, humoristen Dagfinn Nordbø som har skrevet forord og ordstyrer Ronnie Mag Larsen. Som jeg gleder meg til å lese disse morsomme tekstene!

Her er Boka:

En mester i radioen, nå i bokform

Humoristen Odd Børretzen vant hele folkets hjerte med sin hit «Noen ganger er det ålreit», som han ga ut sammen med Lars Martin Myhre. Børretzen hadde helt siden tidlig 60-tall levert kåserier til NRK radio, noe han fortsatte med i nærmere femti år. I denne boken finner du det hele! Redaktør Lars Ulseth har gravet fram rubbel og bit fra diverse arkiver, og elskere av Børretzens ordkunst har her i hånden en skattkiste i ordets rette forstand. Disse kåseriene er en unik tidsreise, og med Odd Børretzen som reiseleder følger du Norge i stort og smått gjennom nesten fem tiår.
Med andre ord, naturligvis!

Boken inneholder alle Odd Børretzens kåserier som ikke har vært publisert i bokform tidligere, med et vidt spenn av temaer; fra EU-utvidelse, stortingsvalg, tilpasning, innvandring, fremmedfrykt, ærlighet, skepsis og fanatisme til båtliv, reiser, OL på Lillehammer, Melodi Grand Prix og julefeiring, og en rekke andre temaer.

Are Kalvø skriver om boka:
«Lars Ulseth har gjort eit heroisk stykke arbeid med denne samlinga av Odd Børretzens radiokåseri.

Ein ting er at Børretzens radiotekstar i seg sjølv fortener å bli samla og vere tilgjengelig for folk. Ein annan ting er det veldige arbeidet som ligg bak, med å finne og så transkribere desse radiokåseria, og systematisere dei med informasjon om kilder og om tida desse tekstane blei skrivne og framførte i.

Og den tidsperioden er lang, frå 1960 til 2009, noko som gjer dette til så mykje meir enn berre ei stor samling av gode tekstar frå ein av Norges beste, mest folkekjære og mest særeigne  humoristisar. Det er også ei samling som på fascinerande vis dokumenterer utviklinga i humoren til denne mannen. Og ikkje minst blir denne boka også ein dokumentasjon av utviklinga til det norske språket og den norske humoren i denne perioden.

Studerer du endringane i formuleringane, i skarpheita og i engasjementet, og sjølvsagt i valet av tema, og supplerer med Ulseths konsise innleiande kommentarar til kvart tiår om kvar både Børretzen, landet og kringkastinga stod på dette punktet i historia, så gir denne kåserisamlinga eit innblikk i kva vi har vore opptatte av i dette landet dei siste seksti åra på ein morsommare og meir klargjerande måte enn dei fleste historiebøker.

I tillegg til at alle vi som jobbar med humor i Norge får sjå kor mykje vi har lært av Odd Børretzen, enten vi er klar over det eller ikkje.»

Odd Børretzen (21. november 1926 – 3. november 2012) var forfatter, illustratør, oversetter, antirasist, antimoralist, popstjerne og, ikke minst, radiokåsør. Han mottok mange priser, blant andre 7 Spellemannpriser, hvorav 4 sammen med Lars Martin Myhre. Hele 24 år gikk mellom første g sister Spellemannpris, den første i 1974 og den siste i 2008. Han fikk «Juryens hederspris» i 1996 og «Tidenes norske hit» for»Noen ganger er det all right» i 2001. Albumet «Noen ganger er det all right» lå hele 98 uker på VG-lista i 1995 1996 og 1997, en rekord som først ble slått av Adeles «21» i 2012.

Han ga ut en rekke bøker i perioden 1959 til 2009, og han fikk «Tekstforfatterfondets Ærespris» i 1999.